Enjoy your sleep

Despre Sleepi

Cauți soluții pentru somnul celui mic? Uite cum am procedat noi..

Încă din momentul în care am devenit mamă pentru prima dată, și am început să avem dificultăți legate de somnul copiilor, mi-am dat seama că trebuie să iau măsuri. Pentru că erau momente când efectiv nu știam ce să mai fac, și cum să mai procedez, ca să avem și noi toți, un somn normal.

M-am concentrat mult pe faptul că trebuie să mă documentez și să citesc cât mai mult despre această nouă provocare. Ulterior am realizat că nu era necesar să citesc toată documentația din online despre această tema, care era și încă mai este atât de contradictorie ci, că trebuie să îmi ascult mai mult instinctele materne și vibrația relației mamă-copil.

Așa am înțeles că dacă eu sunt liniștită, odihnită și am o stare generală bună, atunci și cei mici sunt bine. Se doarme bine, ne jucăm frumos și petrecem timp de calitate împreună.

Stai un pic…nu este întotdeauna așa…excepții există în orice situație. Și la noi se mai sare peste somnul de prânz. Și la noi se adoarme uneori mai greu, sau poate cu plânsete. Și la noi se depășește ora de culcare din program. Este normal.

Trebuie să știți că nu este absolut nicio problemă. Știu că va fi mai greu pentru voi, ca părinți, însă trebuie să ne focusăm pe ceea ce le oferim copiilor noștri în acele momente, și să îmbrățișăm orice situație cu iubire și cu inima deschisă. Chiar dacă, din când în când mai au și copiii nevoie de o mică ”evadare” din rutină.

Printre valorile proiectului Sleepi se numără și aceea în care credem cel mai mult, și anume: abordarea fiecărei situații trebuie să fie de manieră holistică și concentrată pe relația și conexiunea dintre părinte-copil.

Consider că abordarea holistică are foarte mari rezonanțe în ceea ce privește cursul natural al vieții. Conexiunea devine din ce în ce mai puternică atunci când suntem alături de copil, răspunzându-i nevoilor lui.

Suntem acolo dacă plânge, dacă are nevoie de o îmbrățișare, dacă are nevoie să fie ținut în brațe, și situațiile pot continua. Din punctul meu de vedere este cel mai natural mod de conectare. Plânsul nu reprezintă decât modul lor de a comunica cu noi, părinții. Darul vorbirii apare mai târziu, însă până ajungem să-i înțelegem pe cei mici prin canalul vorbirii, conexiunea emoțională face toată ”treaba”.

Ne concentrăm energia foarte mult pe ceea ce funcționează pentru fiecare copil, și încercăm să găsim cea mai bună soluție aplicată pe caz, care să afecteze cât mai puțin mediul înconjurător al copilului și să aducă rezultate. Scopul principal este, să nu facem mare ”deranj ” prin schimbări care să impacteze negativ acest mediu.

Cu toții ne simțim mai bine după un somn bun. Pentru bebeluși, studiile au arătat că somnul este vital pentru funcționarea cognitivă, controlul comportamentului, inteligență și bineînțeles pentru creșterea fizică. Efectele unui somn bun și odihnitor se văd în anii următori. (Sursă: Mindell & Owens 2009). Pentru părinții ai căror copii dorm bine și nu prezintă probleme în această privință, efectele sunt evidente. Printre acestea se numără: vigilența îmbunătățită, răbdare, sănătate fizică și un risc mai redus pentru dezvoltarea depresiei postnatale (și recuperare mai rapidă).

Sper că te simți încurajată că acum ești pe drumul cel bun în a rezolva problemele de somn ale micutului tau!

Înscrie-te cu adresa ta de E-Mail și vei primi gratuit e-Book-ul: Safe Sleep.